4.A plán učiva 23.3. – 27.3.2020

Plán učiva 23.3.– 27.3.2020

Moji milí žáčci, vážení rodiče, zvládli jsme první týden výuky doma, za což vám všem mnohokrát děkuji a půjdeme tedy na týden další. Doufám, že se nenudíte a moc doma nezlobíte😊. Venku bylo poslední dny krásné počasí, tak máme čas si ho užít. Dopoledne možná sledujete vyučování v televize, kde si spoustu věcí zopakujete a procvičíte.   Já jsem šila celý týden roušky, jelikož jsou teď potřeba, tak jsem se také nenudila.:-). Pokud byste něco potřebovali, můžete mi napsat na mail s.markova9@seznam.cz nebo na Whats App 777280497. Budu ráda, když mi vyfotíte třeba nějaký obrázek nebo výrobek, který se vám určitě moc povedl:-).

Vzhledem k tomu, že většina sešitů zůstala ve škole, poprosím vás, abyste využili ty, které máte doma, popřípadě vypracovávali úlohy na volné papíry a dávali si je do desek. Nezapomeňte, prosím, vždy napsat předmět, datum a cvičení, abychom se ve všem potom vyznali. Nebude dostávat úkoly z HV, TČ a TV, což samozřejmě neznamená, že si nemůžete něco veselého zazpívat a něco hezkého si vyrobit a namalovat.:-)

ČJ  JV – PROCVIČOVAT STÁLE PODSTATNÁ JMÉNA, určování pádu, čísla , rodu a vzoru,  všechny rody!!!

Je potřeba zkusit se podívat na novou látku, a to určování osoby,čísla a času u sloves. Nejdříve si prosím přečtěte žlutý rámeček na straně 97 a překreslete si tabulku PŘEHLED ČASOVÁNÍ SLOVES V PŘÍTOMNÉM ČASE  ze strany 100 do sešitu nebo na papír. Nezapomínejte, prosím, na datumy a zadání. Časování se musíte také dobře naučit. Měli byste mít záložky, kde je přehled, co určujeme u sloves.

https://www.google.com/search?q=co+ur%C4%8Dujeme+u+sloves&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=M-7DOYsRi43xSM%253A%252CkAsNxL_CToxtgM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRW8kW1-TgCumkrQojdCMbQRmtw7Q&sa=X&ved=2ahUKEwi6j4i2wqfoAhUSsKQKHdnoBCwQ9QEwA3oECAoQHg#imgrc=E95xwdCTvdIOXM

https://www.youtube.com/watch?v=7qdhIhzn35w

uč. str. 97/1,3 – písemně , 97/2 ústně

L – do 26.3. jste si měli vypracovat čtenářský list na knížku od H. CH. Andersena, pokud ji ještě nemáte, tak si jí prosím vypište a namalujte ke knížce obrázek na  A4. A můžete začít číst novou knížku, podle vlastního výběru, která vás bude bavit. I když jsou zavřené knihovny, dají se zdarma stáhnout knihy online, dole na stránce vám pošlu odkazy na stránky, kde si budete moci učivo procvičovat. Na you tube vám některé věci i vysvětlí.

Pokud nemáte čtenářský list, napište a nakreslete obsah knihy na papír A4.

Sloh – vytvořte pozvánku třeba na narozeninovou oslavu

PS – str. 57

M – procvičovat písemné sčítání a odčítání, dělení, písemné násobení dvojciferným činitelem, procvičovat slovní úlohy!! Uč. Str. 26/6,7,8, str. 27/14, str. 28/22,24

PS II.DÍL – str. 10 – pokud nějakému cvičení nebudete rozumět a nepůjde vám, klidně ho vynechte.

ČS – Život za vlády prvních Přemyslovců str. 18–19- prosím udělejte si z článku výpisky z jednotlivých podnadpisů (jsou napsány modře). Za výpisky namalujte obrázek toho, co vás zaujalo. Podívejte se i na dokument na you tub

https://www.youtube.com/watch?v=-fTfTv-m9xU

PŘÍRODOVĚDA – LES  – houby rostoucí v lese – str. 30,31 někdo budete mít možná na jiné stránce, podle stáří učebnice, udělejte si,  prosím, také výpisky a namalujte houby.

https://www.youtube.com/watch?v=41P23auqA5o

 

AJ – p. uč. Křivánková

Tento týden bude věnován hlavně opakování

  • Pokyny ve třídě
  • Fráze Mohu dostat­ Máte….?
  • Procvičování uč. 98/5,6 – ústně. Pečlivě překládej – pozor, kde není předložka
  • DÚ do sešitu přepiš a přelož věty: Jdi k oknu! Jsou vpravo! Moje lavice je uprostřed. Tomova lavice je vlevo. Zavři okna, prosím.
  • DÚ uč. 99/8 – doplň a celé přepiš do školního sešitu. Opět mžete své úkoly posílat na email maruska@seznam.cz.
  • Paní učitelka všechny moc zdraví a děkuje😊

PANÍ UČITELKA WALZOVÁ BUDE DÁVAT ÚKOLY Z AJ samostatně na stránky školy!!!

Stránky, na kterých je možné učivo procvičovat

. https://drmatika.cz/register/urovne-clenstvi/?fbclid=IwAR2EqG-UPcJl2vX6f3YFdjcl2dO_9fUBtRxVq82mM54Z2gtv_s0cGQUP58w

http://www.rysava.websnadno.cz/

 

Žáci s SVP budou vypracovávat úkoly podle svých možností, ve zkrácené formě.