3.C Učivo 16.3. +17.3.-20.3.

Všechnu práci mimo PS a IT /internet/ prosím vypracovat na papíry (zakládat do desek) či do zvlášť zřízeného sešitu.

17.3.-20.3.

ČJ čtení po celou dobu, kdy nebudeme chodit do školy – vybrat si knihu, kterou budete každý den číst + vypracovat krátkou zprávu o knize s obrázkem; po ukončení uzavření škol, bude ve škole prezentace dané knihy; písanky zůstaly ve škole, budeme to muset vydržet bez nich :-). Čítanka 71 -79 (čtení si rozdělte na každý den kousek)

ČJ mluvnice PS 49/7+7b vypracujte na papír /do sešitu; 50/8; 50/9 a,b + c – vypracujte na papír /do sešitu/

51/10 a,b + c vypracujte na papír /do sešitu

M PS 36/1-6 (kdo nemá) 26/5; 27; učebnice vypočítej na papír/ do sešitu 87/2 + zaokrouhli na stovky; 85/7 vypočítej na papír/ do sešitu; 85/6 vypočítej na papír/ do sešitu; nezapomeň zápis, výpočet, odpověď)

OPAKUJ SI NÁSOBENÍ 1-10

M geometrie PS 41/5,6, 42/1,2 + učebnice str.122 – ústně (vysvětlení) + pokud chcete využijte videa

www.matyskova-matematika.cz   str.46-50

AJ 

Wow english https://www.youtube.com/watch?v=vGN3AkVu910

Song:   https://www.youtube.com/watch?v=75p-N9YKqNo

Slovíčka na známky 🙂   – napište dětem na papír v čj – oni pak udělají překlad do aj – na papír či do sešitu

Napiš na papír nebo do sešitu z učebnice 67/6,7; 68/8

/ prasata, list, auto, ryby, motýl, myši, kotě, zelený, rybník, rohlíky/

Pro zábavu interaktivní hry na PC či tablet (možná i telefon – nezkoušela jsem)

http://www.english-time.eu/english-now/interaktivni-hry/

Můžete využít cokoliv na webu http://www.english-time.eu/

ČaS – udělej si výpisky z učebnice str. 54 – 1.Ryby, 2.Obojživelníci – každá kapitola zvlášť s nadpisem + obrázek dle učebnice a popis těla kapra a žáby + procvičování kdo si stáhl program od Nové školy Brno – Prvouka str. 54 + cokoliv co budete chtít

16.3.

Všechnu práci mimo PS a IT /internet/ prosím vypracovat na papíry (zakládat do desek) či do zvlášť zřízeného sešitu. Děkuji.

M opakování zaokrouhlování na 10 a 100, učebnice str. 86/2,4

http://rysava.websnadno.cz/matematika_3.roc/zaokrouhl1.htm

http://rysava.websnadno.cz/matematika_3.roc/zaokrou1.htm

opakování čas + hodiny učebnice str.52,53

ČJ jakékoliv opakování – vyjmenovaná slova; učebnice ČJ str.79/3; 79/ 5 rozdělte do dvou sloupečků (předponu vy, vý si zakrýváme prstem a zkoušíme, zda slovo má nějaký význam či tam jde dát jiná předpona (před, u, na, do,…)

Děti vám ukáží pantomimou u kterých slov nepíšeme tvrdé y (vidět, viset, viklat, vinout, vítat) – měly by znát ze školy :-).

ČJ logo – pokud máte přístup na internet a PC –  poprosím o krátký e-mail, který mi děti napíší – Jaké byly prázdniny – během celého týdne, kdo tuto možnost nemá, napíše na papír a odevzdá až se sejdeme ve škole.

AJ  učebnice – opakování čtení 69/2,3,4,5,6,7,8

výslovnost si můžete pustit na https://dictionary.cambridge.org/  (zde jdou jednotlivá slova) nebo   https://translate.google.cz/?hl=cs  (zde můžete celé věty) nebo kdekoliv jste zvyklí 🙂

http://www.anexpres.cz/ucebnice/3-trida/

ČaS 

nakreslete a napište do sešitu  ČaS (nezapomeň na datum) z učebnice str. 54 rozdělení obratlovců ( obratlovci – ryby, obojživelníci, plazi, ptáci, savci + obrázek)

Když budete mít čas, jděte na procházku do parku nebo lesa. Zahrajte si na detektivy a najděte nějaké jarní květiny a zkuste zjistit jejich názvy. Můžete mi je nakreslit na papír.

 

Zveřejňuji text e-mailu, který jsem vám všem včera odeslala. Děkuji všem, kteří mi potvrdili jeho doručení. 

Posílám další možnosti, jak zvládnout výuku. Nabídku aplikace Včelka jsem vám již poslala. Ti kteří mají whatsapp – dostali informaci o výuce od České televize, zde je odkaz pro ty kteří nemají whatsapp.
Další pomocí ve výuce nám bude nakladatelství Nová škola Brno, od kterých máme některé učebnice a pracovní sešity (český jazyk a prvouka). Doporučuji tedy si stáhnout „IUč“ – děti by měly znát ze školy. Případně jsem na e-mailu či telefonu pro radu.
Při výuce matematiky můžete využít web www.matyskova-matematika.cz    je sice k jiné matematice, ale již jsme se na ní s dětmi dívali na youtube – převody jednotek a měla velký úspěch. Nahoře na stránce jsou výuková videa, na které budu případně odkazovat při nové látce.
https://www.skolasnadhledem.cz/ zde najdete procvičování, bohužel ne všechno, ale něco určitě najdeme.
Nakladatelství Fraus také otevřelo své učebnice na webu   https://www.fraus.cz/cs/ucenidoma#rodic   My od nich žádné učebnice nemáme, pokusím se všechno projít a případně vám napíšu, co by pro děti bylo vhodné. Pokud tedy chcete, zřiďte si k nim přístup, musí vám ho povolit, není to tedy otázka chvilky.
Od Nové školy (jiné nakladatelství než Nová škola Brno) můžete využít procvičování – přihlašování a vytvoření účtu zde:
Dále můžete využívat portál  www.proskoly.cz, přihlašovací údaje jsem vám lepila do notýsku. Pokud byste je neměli, napište.
Další nabídka je určitě   www.skolakov.eu;  www.rysava.websnadno.cz;  www.gramar.in ; www.matika.in
Další doplňování a učivo dle učebnic budu postupně posílat. Pokud i vy narazíte na zajímavé stránky či jiný nápad k učení napište nám všem.
Přeji vám všem hlavně zdraví pro celé vaše rodiny.
Další možnosti procvičování na internetu:

Testy i s výsledky ke stažení v článku (odkaz výše)  Kalibro

Testy k procvičování na stránkách https://www.scio.cz/pro-deti-a-rodice/procvicovaci-testy.asp

Khanova škola   https://cs.khanacademy.org/