1.A – domácí učivo na týden od 16.3. – 20.3. 2020 (včetně víkendového čtení)

Vážení rodiče, moji milí prvňáčkové,

vzhledem k mimořádné situaci, v níž jsme se ocitli, jsme nuceni přistoupit k těmto nouzovým krokům, které by měly zajistit v nejlepší možné míře výuku našich žáčků. Vím, že to bude pro Vás někdy náročné, ale i přes tyto komplikace věřím, že to zvládneme a předem děkuji za Vaši spolupráci.

Každý pátek budu na webových stránkách školy zveřejňovat zadání domácích prací na následující týden. DÚ budu zadávat v rozsahu hodin dle týdenního rozvrhu bez Tv,Hv a Tč.

Velmi Vás prosím o pravidelnost, hlavně u prvňáčků je důležitá soustavná práce a příprava. Děti mají všechny sešity u sebe kromě PRV – Oskara. PS z matematiky brzy doděláme, takže si budeme muset poradit jinak :-).

Slabikář –  str. 75 – 81, Zdokonalujeme čtení – str.19 – 23, Písanka str. 20 – 23.

Matematika – zelený PS str. 54-57, modrý PS dokončit, prosím, dále procvičovat pamětné +,- do deseti, ať se nám příklady usadí a budeme počítat bez názoru, tedy prstíků.

PRV – Člověk a jeho svět – jak už jsem zmiňovala, děti nemají PS. Pro tento týden závěr tématu „Zdravá strava“, „Nemoc x úraz“. Zapojte děti do přípravy jídla, hygiena.(jak aktuální 🙁 !)

AJ – zde odkaz na internet. stránky : https://elt.oup.com/student/happyhouse/level1/?cc=cz§selLanguage=cs , máme před sebou 5.lekci „Birthday party“, nová slovíčka naleznete v obrázkovém slovníčku a potom hry – Games, děti mohou opakovat i předcházející lekce.

Pro zpestření výuky doporučuji webové stránky : Školákov, rysava websnadno, naucseonline nebo nns.cvicenionline.

Bohužel nám za těchto okolností nevyjde naše miniškola v přírodě, zálohy budou vráceny až se s dětmi sejdeme, nebo na třídních schůzkách v dubnu.

Ještě jednou vám moc děkuji a prosím, zadané úkoly z Čj a M podepisujte jak jsme se dohodli během roku, vše budu zpětně kontrolovat a hodnotit.

Přeji všem pevné zdraví, pozitivní myšlení a opatrujte se !   Co nejdříve na shledanou , AW