Brána Jazyků otevřená – Bournesmoth

V rámci projektu ERASMUS jsem se v měsíci srpnu zúčastnila dvoutýdenního intenzivního jazykového kurzu v UK. Výuka probíhala na Richard Language College v městě Bourmouth.

Všem frekventantům kurzu se dostalo velmi přátelského a vstřícného přijetí od všech pedagogických pracovníků. Atmosféra vlídnosti a vstřícnosti, vědomí, že jsou zde lidé, kteří jsou vám kdykoliv připraveni pomoci, je pro člověka velmi důležitá, zvláště proto, že zde studují lidé s různou úrovní znalosti AJ, od úplných začátečníků až po ty nejpokročilejší.

Byla jsem ubytována v hostitelských rodinách. Krom výuky škola taktéž zajišťovala tzv. sociální program jehož úkolem je poskytnout zájemcům co nejvíce poznatků o historii, tradicích a současném životě v UK. Já sama jsem se zúčastnila celodenního výletu do okolí.

Za velmi důležité považuji, že ubytování studentů probíhá v hostitelských rodinách, kde je každýb jednotlivec v rámci svých jazykových schopností nucen konverzovat a mán možnost poznat každodenní život i řeč Britů.

 

Ilona Stehlíková