Ukládání časové kapsle

V každé z našich partnerských zemí jsme ukládali časovou kapsli. V každé kapsli se za dvacet let najde něco jiného, protože každý stát přispíval podle přání dětí, učitelů a také podle toho, co se ve světě právě dělo. I my jsme vozili po Evropě střípky ze života v České republice a ukládali je k vyzvednutí za dvacet zim.

Časová kapsle se u nás ukládala až poslední. Protože celý projekt vznikl u nás a u nás také začal prvním setkáním koordinátorů, u nás projekt také končí. Zakopání časové kapsle pod lipovým stromem na pozemku školy je poslední aktivitou celého projektu a zároveň symbolickou tečkou za dvěma roky spolupráce.

I když pracujeme na nových žádostech a doufáme v další projekty, tenhle byl náš první. Pro děti, pro učitele i pro rodiče. Pořádně jsme si ho užili a to nejen při zahraničních cestách, ale i při spolupráci ve škole a při tvorbě všech těch malých kousků, ze kterých se nakonec vyklubalo něco úžasného.

Doufáme, že navázaná přátelství vydrží. Některé naše děti už dostaly pozvánku na soukromou návštěvu, některé ji zase poslaly. A učitelé jakbysmet. I když tohle už jde mimo školní aktivity, přesto držíme palce a jsme pyšní na obrovský kus práce, který naši žáci i učitelé odvedli.