Italské dobrodružství

Jak to viděly děti? Podívat se můžete zde. A že je to zábavné čtení!
(Křestní jména jsou uvedena se souhlasem rodičů)

Jak to viděl Boris

Jak to viděla Majda

Jak to viděl Matěj

Jak to viděl Špeca

Je to neuvěřitelné, ale náš první projekt Erasmus+ je téměř u konce. Zbývá už jen pár drobností, ale poslední mobilitu do slunné Itálie už máme za sebou. S pěti žáky páté a sedmé třídy jsme vyrazili do města Lastra a Signa poblíž Florencie uprostřed kouzelné oblasti Toskánských vrchů. Žáci navštěvovali místní školu a odpoledne trávili se svými hostitelskými rodinami, které pro ně připravily poměrně hutný program. Samozřejmě, že jsme společně prošli i Florencii a prozkoumali taje nejen jejích ulic, ale také historii v archeologickém muzeu a tajnosti života bohaté rodiny ve středověkém paláci. Zbyl čas i na zmrzlinu.

Učitelé se zúčastnili velmi dobře zorganizovaných workshopů na téma „Pracovní prostředí ve školách“ a „Analogická matematika“. Zároveň dostali příležitost navštívit výuku se dvou italských školách s ukázkami speciálních výukových metod. „Unpluged coding“ byla jedna technik, pomocí kterých se žáci učili logické uvažování potřebné pro následnou výuku programování. Pro první stupeň by se nám hodila metodika výuky pomocí programovatelných robotů (Beebot)

Vrcholem návštěvy byl středověký festival, který navštívily děti i učitelé. Tančily se středověké tance, baštilo středověké jídlo a nakupovaly středověké cetky a další dary pro rodiny a kamarády.