DARY OD SPOLEČNOSTI LEGO Production s.r.o. 2016

V roce 2016 se podařilo naší škole získat finanční prostředky od společnosti LEGO Production s.r.o.  na 2 školní projekty.

První projekt se nazýval 1.STUPEŇ SE UČÍ S LEGO a po jeho schválení jsme získali prostředky na nákup 10 různých sad stavebnic Lego Education po 10 – 15 kusech stavebnic jednoho druhu.

Hlavní myšlenkou celého projektu 1. stupeň se uči s Legoje snaha zefektivnit výuku na naší škole v oblasti přírodních věd a matematiky, rozvoj všech řečových oblastí ve speciálních třídách pro žáky s vadami řeči a hlavně výuku zatraktivnit pro všechny děti. Díky stavebnicím Lego Education a jejich zábavné formě se rozvíjí žáci nejen s různým stupněm postižení, ale žáci průměrně i nadprůměrně nadaní. Složitější stavebnice s programováním mohou využívat při výuce i žáci 6. a 7. ročníků.

V druhém projektu GEOMETRIE HRAVĚ jsme vybudovali hřiště s příslušenstvím (tabule, lavičky, skřín plná pomůcek) určené k praktické výuce geometrie.

Díky finančnímu daru od společnosti LEGO Production s.r.o. se podařilo na volném prostranství vybudovat podnětné prostředí, ve kterém si žáci vychutnají hru nebo jinou tvořivou činnost, při které sami zjistí některé zákonitosti matematiky, které si upevní v praktických dovednostech a sami rozhodnou, co bylo prospěšné a co příště udělají jinak. Učení se tak stává zábavnou hrou, která nám pomáhá navodit situace, které si žáci lépe mohou představit a lépe tak vyhledat odpovědi, nad kterými pak můžeme rozmýšlet či o nich debatovat. V odpoledních hodinách může hřiště využívat školní družina nebo třídy 2. stupně jako venkovní učebnu.

Děkujeme společnosti LEGO Production s.r.o. za poskytnutí daru, a tím zlepšení výchovně-vzdělávacích podmínek při výuce technických předmětů, matematiky  a českého jazyka ve všech třídách 1. stupně.

Fotografie žáků při využívání  hřiště a stavebic :