Adopce zvířete

Tamarín žlutoruký

Tamarín žlutoruký

Tamarín bělovousý

Tamarín bělovousý

Snažíme se našim žákům vštípit důležitost ochrany životního prostředí a úctu k životu ve všech formách. Zároveň si velmi vážíme práce lidí v zoologických zahradách, kteří nejen pomáhají zachovat pro budoucnost ohrožené druhy, ale dokáží poskytnout odbornou a láskyplnou péči všem svým svěřencům. Pražská ZOO je nám nejbližší nejen svou polohou. Naši žáci ji během roku navštěvují na výletech i za výukovými účely, a proto jsme se rozhodli umožnit jim prostřednictvím školy adoptovat některé ze zvířat, na které by sami finančně nestačili. Akce vzbudila velký ohlas. Vybírali jsme z několika zvířátek. Vlastně naši žáci vybírali, hlasovali v hodinách s přírodovědným zaměřením, ve kterých si zároveň  vyhledávali informace o jednotlivých kandidátech.

Prvním adoptovaným zvířetem byl Tamarín žlutoruký, který zvítězil nejen svou roztomilostí, ale také svou akčností, vždyť jsme přece sportovní škola! A tak se žáci naší školy stali dne 5.prosince 2007 hrdými adoptivními rodiči Tamarína žlutorukého v ZOO Praha a každý rok pravidelně přispívali na jeho lepší život.

V roce 2012 se náš Tamarín žlutoruký přestěhoval do ZOO v Izraeli a naším adoptovaným zvířetem se stal Tamarín bělovousý.