Erasmus+ 2017/2018 (KA1)

 

 

 

 

V rámci projektu Erasmus+ klíčová aktivita KA01 – Vzdělávací mobilita jednotlivců, KA101 – Mobilita pracovníků škol, získala naše škola finanční prostředky využitelné na jazykové vzdělávání pedagogických pracovníků naší školy, přípravné a následné práce s nimi spojené.

V kalendářním roce 2018 vycestuje postupně 5 učitelů na dvoutýdenní jazykové kurzy do Spojeného království. Kurz samotný není jediným prostředkem jazykového vzdělávání. Učitelé budou v každodenním kontaktu se svými britskými hostitelskými rodinami, které je provedou místními zvyklostmi a seznámí je s reáliemi místa pobytu. Především nutnost komunikace s rodilými mluvčími je podle našeho názoru tím nejlepším způsobem, jak získat a upevnit praktické jazykové dovednosti, na které klade náš projekt důraz především.

Od projektu si slibujeme následné zkvalitnění výuky anglického jazyka na naší škole. Učitelé jsou po svém návratu povinni zapracovat získané jazykové a především kulturní poznatky do svých hodin ve formě pracovních listů včetně metodiky jejich využití, které budou k dispozici na stránkách naší školy. Materiály pro svou práci budou sbírat během svého pobytu ve Spojeném království ať už ve formě obrazové nebo videodokumentace nebo ve formě letáků, map, lístků a dalších drobností využitelných pro ukázkovou práci v hodinách. Šíření poznatků bude zabezpečeno také pořádáním metodických schůzek pro kolegy, kteří možnost vycestovat nedostali.

Informace o projektu a výukové materiály jsou také prezentovány na mezinárodním portálu TwinSpace.

Projektu se zúčastnily:

Mgr. Martina Miškovská
Mgr. Dagmar Šmolíková
Mgr. Pavlína Lechnýřová
Mgr. Petra Hejkalová
Mgr. Ilona Stehlíková
Mgr. Hana Marešová

  • Erasmus+ 2017/2018

    • Napsali o nás – Erasmus+ v iDnes

      Projekt Brána jazyků otevřená se podařilo „protlačit“ do internetového deníku iDnes. Pokud Vás zajímá, co o nás, našich učitelích a jejich zážitcích napsali, klikněte na odkaz Číst dále »
    • Výukové materiály ke stažení

        Mobilita č.1 – Spojené království – Oxford Výukový materiál č.1 a metodický list (Originální soubor pracovního listu č.1 s příponou .notebook není možno do redakčního Číst dále »
    • Brána jazyků otevřená- Exeter

      Během letních prázdnin si několik z nás připomnělo, jak se cítí většina našich žáků, když jim učitelé povídají o něčem, co nikdy neslyšeli a absolutně tomu nerozumí. Číst dále »
    • Brána jazyků otevřená – Edinburgh

      V rámci projektu ERASMUS Brána jazyků otevřená jsem vycestovala do Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, konkrétně na Skotské území. Na 14 dní se mi Číst dále »
    • Brána Jazyků otevřená – Bournesmoth

      V rámci projektu ERASMUS jsem se v měsíci srpnu zúčastnila dvoutýdenního intenzivního jazykového kurzu v UK. Výuka probíhala na Richard Language College v městě Bourmouth. Všem Číst dále »
    • Brána jazyků otevřená – Portsmouth

                                   V polovině srpna odjely na jazykový kurz do Spojeného království paní učitelky Číst dále »
    • Praktické rady na cestu – Spojené Království

            Tato příručka je živým dokumentem upravovaným podle aktuálních zkušeností účastníků mobilit Před odletem Zkontrolujte si platnost dokladů. Nestačí, že platí na cestu TAM. Číst dále »
    • Brána jazyků otevřená- Oxford

           Na přelomu února a března odcestovala paní učitelka Lechnýřová na dvoutýdenní jazykový kurz do Spojeného království. Vybrala si město Oxford, které je známé nejen svou Číst dále »
    • Napsali o nás

      Náš projekt se snažíme publikovat i v internetových periodikách. Tady máte naše mediální hvězdy 🙂 https://sdeleni.idnes.cz/zakladni-skola-kladno-se-zapojila-do-projektu-brana-jazyku-otevrena-11w-/prahah-sdeleni.aspx?c=A180122_154117_prahah-sdeleni_rest Číst dále »
    • Desatero na cesty a něco navíc

      Zdrojem informací je: http://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/uzitecne_informace_pri_cestach_do/desatero_na_cesty.html Základní doporučení pro cesty do zahraničí 1. Před odjezdem se informujte Před odjezdem se pokuste získat co nejvíce informací o podmínkách cestování Číst dále »